Hoe werkt het ?

In het voortraject kiezen de deelnemers een talent. Dat kunnen zijn: Organiser, tech, creative, design, caretaker etc. Vervolgens worden de teams zo ingedeeld dat alle bestaande teams en talenten gemixed worden.

Na de algemene briefing krijgt ieder team een eigen gebied en is verantwoordelijk voor het goed in ontvangst nemen, het doorzetten en het goed doorgeven van de beweging. Niets is te gek en alles mag. De teams bedenken, ontwerpen, verzamelen de materialen, bouwen, testen, passen aan en moeten natuurlijk afstemmen met de teams voor en na hun in de kettingreactie.

De teams maken gebruik van een enorme hoeveelheid oude bouwmaterialen en andere gerecyclede producten. Allemaal rest materialen die anders weggegooid zouden worden. Latten die te krom zijn voor de verkoop, oude pallets, buizen, katrollen, speelgoed dat niet meer in de kringloop verkocht kon worden. Groen en circulair dus. Natuurlijk kunnen er ook (rest)-materialen uit de eigen organisatie gebruikt worden.

Na het bouwen wordt de constructie gecheckt. Dan is het aftellen en start de beweging met één kleine handeling. Elke beweging start de volgende, ieder team voelt de spanning of zijn beweging uitpakt zoals zij dat bedoeld hebben. Het succesvol “lopen” van de kettingreactie maakt iedereen trots en geeft een enorme kick. De kettingreactie eindigt in een grand finale. Bijvoorbeeld een special effect of een doek dat valt met daarachter een DJ, een dineropstelling aan lange tafels of een artiest die zijn of haar performance start.